Skoči na vsebino

Recepti

Fit tortilje s hrenovko in jogurtovo omako

sestavine

8 navadnih ali polnozrnatih tortilj
4 hrenovke Nagica
100g rukole
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
200g rdečega fižola
100g kislih kumaric, narezanih na tanke rezine
Oljčno olje za pečenje
Sol in poper po okusu

Sestavine za jogurtovo omako:

250g navadnega grškega jogurta
1 žlica limoninega soka
1 strok česna, stisnjen
Sol in poper po okusu
1 žlička svežega drobnjaka, nasekljanega

Postopek priprave

01
Priprava klobas in zelenjave
Hrenovke Nagica narežite na tanke rezine. Papriki operite in narežite na tanke trakove. V ponvi na srednje močnem ognju segrejte malo oljčnega olja in na njem popražite rezine klobas, dokler niso lepo zapečene. Dodajte trakove paprike, sol in poper ter pražite še nekaj minut, da paprika omehča.
02
Sestavljanje tortilj
Polnozrnate tortilje segrejte v suhi ponvi ali v mikrovalovni pečici, da postanejo mehke in tople. Na sredino vsake tortilje razporedite nekaj listov rukole, nato dodajte mešanico klobas in paprike, odcejen rdeči fižol in rezine kislih kumaric.
03
Priprava jogurtove omake
V manjši skledi zmešajte grški jogurt, limonin sok, stisnjen česen, sol in poper. Dobro premešajte, da dobite gladko omako. Nazadnje vmešajte nasekljan drobnjak.
04
Postrežba
Tortilje prepognite ali zavijte, da zadržijo nadev. Jogurtovo omako postrezite na strani kot preliv ali dodatek k tortiljam.

NASVETI ZA

USPEH

Če želite dodati več svežine, lahko v tortilje vključite tudi svežo koruzo ali narezane češnjeve paradižnike.
Za dodatno pikantnost lahko v jogurtovo omako dodate malo čilija v prahu ali svežega čilija.
Tortilje so odlična lahka večerja ali zdrav obrok po vadbi, saj vsebujejo uravnoteženo kombinacijo beljakovin, vlaknin in zdravih maščob.