Skoči na vsebino

Recepti

Hrenovke v testu – Nagica Z’dežele

sestavine

Za 12 hrenovk v testu:
40ml vode
80ml mleka
7g suhega kvasa
1 žlica sladkorja
300g gladke bele moke
5g soli
1 jajce
25g masla
1 paket (260g) hrenovk brez ovoja Nagica (Z’dežele)
2 žlici sezama

Postopek priprave

01
PRIPRAVIMO KVASNO MEŠANICO
V manjšo skledo damo mlačno vodo, mlačno mleko, kvas in sladkor. Premešamo in postavimo na stran za 10 minut, da kvas reagira.
02
TESTO IN PRVO VZHAJANJE
V skledo damo moko in sol ter premešamo. S kuhalnico naredimo na sredini jamico, vanjo pa vlijemo pripravljeno kvasno mešanico. Dodamo jajce in stopljeno (ohlajeno) maslo. Z električnim mešalnikom, ki ima nastavke za testo, pričnemo z gnetenjem. Na srednji hitrosti gnetemo 6 – 8 minut, oziroma tako dolgo, da je testo prožno in gladko. Pokrijemo z živilsko folijo ali kuhinjsko krpo in postavimo na stran, da vzhaja pri sobni temperaturi 45 minut.
03
NAGICA
Potrebujemo štiri Nagice. Vsako narežemo na tri dele, tako da dobimo skupaj 12 mini hrenovk.
04
DRUGO VZHAJANJE
Testo razvaljamo na pravokotnik velikosti približno 50 cm x 15 cm. Z ostrim nožem ali nožem za pico narežemo testo na dvanajst trakov v velikosti približno 15 cm x 4 cm. Na enem koncu vsakega traku naredimo z nožem tri krajše zareze. Na drugo stran traku pa damo mini hrenovko. Tesno zavijemo, da dobimo hrenovko v testu. Večji pekač za peko obložimo s papirjem za peko ali uporabimo silikonsko podlogo. Nanj postavimo hrenovke v testu z zarezano stranjo testa navzgor. Pazimo, da je med hrenovkami nekaj prostora. Pokrijemo z živilsko folijo ali krpo in postavimo na stran, da testo vzhaja še približno 30 – 45 minut. Medtem damo rešetko na sredino pečice in pečico segrejemo na 200 stopinj.
05
PEČENJE
Hrenovke premažemo z vodo in posujemo s sezamom. Pekač s hrenovkami v testu postavimo v segreto pečico. Pečemo 16 – 18 minut pri 200 stopinjah.

NASVETI ZA

USPEH

Ko so hrenovke pečene, jih postavimo na stran za nekaj minut, nato pa postrežemo z izbrano omako.

Čas priprave: 1 ura 55 minut.

Uživajte v pripravi in dober tek!