Skoči na vsebino

Recepti

Krompirjev golaž s hrenovko

sestavine

Za 6 oseb:
2 žlici olivnega olja
1 čebula
1 korenje
1 rdeča paprika
1 steblo stebelne zelene
2 stroka česna
1 žlica paradižnikovega koncentrata
1 čajna žlička origana
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička paprike v prahu
1.5 kg krompirja
1 liter vode ali zelenjavne jušne osnove
1 lovorov list
2 hrenovki brez ovoja Nagica (Z’dežele)
1 čajna žlička olivnega olja, za hrenovki
peteršilj, za postrežbo

Postopek priprave

01
PRAŽIMO ZELENJAVO
Na zmeren ogenj pristavimo lonec z olivnim oljem. Vso zelenjavo (čebula, korenje, paprika, zelena, česen) drobno sesekljamo. Damo v lonec. Pražimo približno 6 – 8 minut, da se zelenjava zmehča, občasno premešamo.
02
SKUHAMO KROMPIR
Dodamo paradižnikov koncentrat in začimbe (origano, majaron, papriko v prahu). Premešamo in kuhamo 2 – 3 minute. Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kose. Dodamo v lonec in premešamo. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Dodamo lovorov list, sol in poper. Pokrijemo s pokrovom in kuhamo 25 – 30 minut, oziroma tako dolgo, da je krompir mehek in skuhan. Dodatno po okusu začinimo s soljo in poprom. Preden postrežemo odstranimo lovorov list.
03
POPEČEMO HRENOVKI
Hrenovki narežemo na manjše rezine. V ponev damo žličko olja in pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo hrenovki in ju enakomerno popečemo, približno 3 – 4 minute.
04
POSTREŽEMO
Preden postrežemo, odstranimo lovorov list. V golaž dodamo hrenovke in premešamo, da se sestavine povežejo. Razdelimo med šest krožnikov in postrežemo.

NASVETI ZA

USPEH

Poljubno posujemo s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: 55 minut.

Uživajte v pripravi in dober tek!