Skoči na vsebino

Recepti

Ražnjiči s hrenovko Nagica in majonezno omako

sestavine

8 Nagica klobas
1 rdeča paprika
1 zelena paprika
1 rumena paprika
200g šampinjonov
1 bučka
1 rdeča čebula
Sol in poper po okusu
Oljčno olje za premaz

Sestavine za majonezno omako:

200g majoneze
1 žlica limoninega soka
1 čajna žlička dijonske gorčice
1 strok česna, stisnjen
Sol in poper po okusu
Nekaj svežega peteršilja, drobno nasekljanega

Postopek priprave

01
Priprava zelenjave in klobas
Hrenovke Nagica narežite na kolobarje , velike približno 2-3 cm. Paprike operite in narežite na kvadrate približno enake velikosti kot klobase. Šampinjone očistite z vlažno krpo in jih pustite cele, če so majhni, ali prerežite na pol, če so večji. Bučko in rdečo čebulo narežite na koščke primerne za ražnjiče.
02
Sestavljanje ražnjičev
Lesene palčke za ražnjiče namočite v vodi vsaj 30 minut, da se med peko ne zažgejo. Nato na palčke izmenično nizajte koščke klobas, paprik, šampinjonov, bučk in rdeče čebule.
03
Pečenje ražnjičev
Ražnjiče premažite z oljčnim oljem in začinite s soljo ter poprom. Pečete jih lahko na žaru ali v pečici, ogreti na 200°C, dokler zelenjava ne postane mehka in klobase lepo zapečene, približno 15-20 minut. Med pečenjem jih občasno obrnite.
04
Priprava majonezne omake
V manjši skledi zmešajte majonezo, limonin sok, dijonsko gorčico, stisnjen česen, sol in poper. Dobro premešajte, da se vse sestavine enakomerno združijo. Na koncu vmešajte še nasekljan peteršilj.
05
Postrežba
Pečene ražnjiče postrezite na krožniku z majonezno omako na strani. Omako lahko postrežete v majhni skodelici ali prelijete čez ražnjiče.

NASVETI ZA

USPEH

Pred pečenjem lahko ražnjiče marinirate v mešanici oljčnega olja, limoninega soka in začimb za dodaten okus.
Za pikantnejšo različico majonezne omake dodajte malo čilijeve omake ali svežega čilija.
Ražnjiče lahko postrežete kot glavno jed s stransko solato ali kot zabavno predjed na zabavah.