Skoči na vsebino

Recepti

Solata s hrenovko Nagica in svežim prelivom

sestavine

4 Nagica klobase
100g zelene solate
100g špinače
100g rukole
100g koruzne solate (lamb’s lettuce)
200g rdečih in rumenih češnjevih paradižnikov
100g rdeče redkvice
50g robid
Sol in poper po okusu

Za preliv:

Sok 1 velike limone
3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
1 žlica medu
1 žlica gorčice
Sol in poper po okusu
Nekaj listov sveže bazilike ali mete za dodaten okus

Postopek priprave

01
Priprava hrenovk
Hrenovke Nagica pecite na srednje močnem ognju na ponvi, dokler niso lepo zapečene z vseh strani, približno 5-7 minut. Ko so pečene, jih odstranite s ponve, pustite, da se nekoliko ohladijo, nato jih narežite na kolobarje.
02
Priprava zelenjave
Zeleno solato, špinačo, rukolo in koruzno solato operite in dobro osušite. Rdeče in rumene češnjeve paradižnike operite in prerežite na pol. Rdečo redkvico operite in narežite na tanke rezine. Robide nežno operite.
03
Priprava preliva
V manjši posodi zmešajte sok limone, oljčno olje, med in gorčico. Dodajte sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da se sestavine združijo. Za dodaten okus dodajte nasekljane liste sveže bazilike ali mete.
04
Sestavljanje solate
V veliki solatni skledi združite pripravljeno zelenjavo: zeleno solato, špinačo, rukolo, koruzno solato, češnjeve paradižnike, redkvice in robide. Dodajte narezane hrenovke Nagica.
05
Dodajanje preliva
Preliv enakomerno prelijte po solati in nežno premešajte, da se vse sestavine lepo povežejo.
06
Postrežba
Solato takoj postrezite, da ohrani svežino in hrustljavost zelenjave ter bogat okus preliva. Uživajte v pripravi in dober tek!

NASVETI ZA

USPEH

Za dodatno teksturo lahko dodate popečene pinjole ali sončnična semena.
Solato postrezite kot lahko poletno kosilo ali kot svežo prilogo k bogatejšim jedem.
Preliv lahko prilagodite po lastnem okusu, na primer z dodajanjem balzamičnega kisa za bolj kompleksen okus.