Skoči na vsebino

Recepti

Zabaven zajtrk za otroke s hrenovko Nagica v listnatem testu

sestavine

8 Nagica klobas
1 zavitek listnatega testa (približno 250g)
1 jajce, rahlo razžvrkljano za premaz
Plastične oči za dekoracijo (uporabite jih samo za okras, niso za uživanje)
Gorčica ali kečap za dodatno dekoracijo

Postopek priprave

01
Priprava klobas
Hrenovke Nagica po želji skuhajte ali popražite, da so skoraj popolnoma kuhane. Nato jih pustite, da se ohladijo na sobno temperaturo.
02
Priprava listnatega testa
Listnato testo razvaljajte in ga razrežite na trakove širine približno 2 cm. Vsako klobaso ovijte z trakom listnatega testa, začenši z enega konca, da ustvarite videz mumije ali zavitka. Pustite majhno odprtino na koncu klobase za “obraz”, kjer boste kasneje dodali oči.
03
Pečenje
Pečico segrejte na 200°C. Pekač obložite s papirjem za peko. Ovite klobase položite na pekač in jih nežno premažite z razžvrkljanim jajcem. Pecite v predhodno segreti pečici 15-20 minut ali dokler listnato testo ne postane zlato rjave barve in hrustljavo.
04
Dekoracija
Ko so hrenovke v listnatem testu pečene in ohlajene do te mere, da jih lahko varno rokujete, na “obraz” dodajte plastične oči. Če plastične oči niso samolepilne, jih lahko pritrdite z majhno kapljico gorčice ali kečapa.
05
Postrežba
Zabavne Nagice postrezite na krožniku, morda z dodatkom gorčice ali kečapa za “risanje” ust ali drugih zabavnih obraznih izrazov na krožniku.

NASVETI ZA

USPEH

Bodite kreativni pri dekoriranju Nagic, saj vsaka dobiva svoj edinstven izraz.
Ta recept je odlična priložnost, da vključite otroke v pripravo zajtrka, saj jim bo oblikovanje svojih “živih” klobasic zagotovo v veselje.
Plastične oči dodajte šele po pečenju, saj niso primerne za uživanje in jih je treba pred jedjo odstraniti.