Skoči na vsebino

Recepti

Zdrav Nagica hot dog

sestavine

8 Nagica klobas
8 hot dog štručk
1 rdeča paprika
1 glava solate
4 mlade čebule
1 rdeča čebula
8 rezin čedar sira
Gorčica, kečap ali druga omaka po izbiri
Sol in poper po okusu
Olje za pečenje

Postopek priprave

01
Priprava zelenjave
Rdečo papriko operite in narežite na tanke trakove. Solato operite in narežite na lističe. Mlado čebulo in rdečo čebulo očistite in nasekljajte na tanke obročke.
02
Pečenje klobas
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in dodajte malo olja. Ko je ponev vroča, dodajte hrenovke Nagica in jih pecite približno 5-7 minut, občasno jih obrnite, da se enakomerno zapečejo na vseh straneh. Klobase morajo biti na koncu lepo zapečene in vroče v sredici.
03
Priprava štručk
Medtem ko se klobase pečejo, štručke za hot dog pripravite tako, da jih prerežete po dolžini, vendar ne čisto do konca. Lahko jih za nekaj minut postavite v pečico, ogreto na 180°C, da se malo zapečejo.
04
Sestavljanje hot dogov
Na dno vsake štručke položite nekaj listov solate, na solato položite tudi rezine čedar sira. Dodajte pečeno klobaso, nato pa po klobasi razporedite narezano rdečo papriko, mlado čebulo in rdečo čebulo.
05
Dodajanje omak
Po želji lahko dodate tudi gorčico, kečap ali katero koli drugo omako po vaši izbiri.
06
Postrežba
Hot doge postrezite takoj, ko so sestavljeni, da uživate v topli klobasi, stopljenem siru in sveži zelenjavi. Uživajte v pripravi in dober tek!

NASVETI ZA

USPEH

Če želite, da se sir lepo stopi, hot doge s sirom za nekaj trenutkov postavite pod žar v pečici ali jih pokrijte na ponvi, dokler se sir ne začne topiti.
Za bolj zdravo različico lahko uporabite štručke iz polnozrnate moke.
Ne bojte se eksperimentirati z različnimi vrstami omak, da najdete svojo najljubšo kombinacijo.